W114-W115 Club Nederland

Lekker Stampen!

We waren er wel aan toe. Een gezellige bijeenkomst in clubverband. Dat werd duidelijk, gezien de ruime opkomst bij de stamppot middag op 27 november. Dit treffen was niet gekoppeld aan een rit. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Gezien het geringe aantal strich8jes op het parkeerterrein is er terecht een flink aantal leden dat hun clubauto lekker binnen laat staan met nat weer. En we mochten ook een nieuw lid verwelkomen, Cor Schieman. Hij was al om tien uur uit Terneuzen vertrokken!
De locatie was prima, het gebak en de verschillende stamppotten uitstekend en de perfecte organisatie was in handen van onze nieuwe meeting-coördinator Jan Willem van den Berg. Waar kennen we hem ook alweer van? O ja. Terug van weggeweest en nu weer vol enthousiasme aan de slag. En met succes!
Om 13.00 uur werd iedereen verwelkomd in het Restaurant Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Waarbij nog maar eventjes fijntjes werd opgemerkt dat we niet in de Achterhoek zaten, zoals later bleek. Er was genoeg tijd om weer eens lekker bij te kletsen bij de koffie met gebak.
Het buffet was perfect. Worst- of vleesstoof-potje, of helemaal geen vlees maar andere toevoegingen voor de vegetariër. De naam stamppot was naar mijn idee een beetje een ondergewaardeerde benaming. Het was meer dan dat. Maar what’s in a name? Zelf heb ik bijvoorbeeld ernstige moeite met de vegetarische gehaktbal, ook een feitelijke onjuistheid die best goed kan smaken. En smaken deden alle varianten van de stamppot.
En dan die quiz! Jan-Willem, de nieuwe secretaris Micky, en voorzitter Rein hadden het wel lastig gemaakt. En ze waren streng. Het ontbrak er nog maar net aan dat we niet gekort werden bij het opscheppen van het buffet als je te weinig punten had. Een mix van algemene wetenswaardigheden en feiten over de /8 moesten worden beantwoord. Met ook geniepige instinkers. Ik noemde al de locatie Wilp. De vraag in welke streek we ons bevonden werd maar door een enkeling goed beantwoord. De Veluwe en niet de Achterhoek. Wat je overigens in de uitnodiging had kunnen lezen. Maar lezen en onthouden zijn verschillende dingen. Datzelfde gaat op voor de vraag over de ontwikkeling van het ABS op de W 114. Dat werd niet in samenwerking met Bosch gedaan maar met de firma Teldix. Had je allemaal kunnen lezen in één van de voorgaande clubbladen. Een van de weinige vragen die niemand goed had. Alsof ieder lid het werkplaatshandboek uit zijn hoofd heeft moeten leren alvorens hij werd toegelaten. Volgende keer even waarschuwen, dan neem ik die mee. Van het totaal aantal te behalen punten van 35 was Gerben Nieuwland met 16 punten de winnaar.
Het was sowieso wel zijn dag. De voorzitter had ons al gewaarschuwd dat de afgetreden bestuursleden in het zonnetje zouden worden gezet tijdens deze middag. En met een ruimer dan gebruikelijk cadeau werd aldus daar de daad bij het woord en de belofte gevoegd. En Gerben moest daarbij nog eens een extra traktatie ondergaan voor zestien jaar (!) bewezen dienst en als vergelding dat hij de benoeming als erelid tijdens de ALV niet wilde erkennen.
Daarna konden we ons dan eindelijk op de stamppotten storten. Zoals gezegd, een smaakvolle bezigheid. Al met al een zeer geslaagde middag in een relaxte omgeving. Ik kijk al uit naar een volgend treffen. Waarschijnlijk met een hoop “staande koplampen” bij elkaar. Veel dank aan de organisatie!

Gijsbert Jan Vogelaar

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!